REKLAMA
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Pyszny smak naturalnej polędwicy wieprzowej uzupełniają warzywa i rozmaryn.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 4 szt polędwica wieprzowa
- 8 szt ziemniak
- 2 szt marchewki
- 2 szt The Onion
- czosnek
- bulion warzywny
- pieprz czarny mielony
- sól
- olej
- woda
- Tymianek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
Osuszyć polędwiczkę wieprzową i posypać solą i pieprzem.
Źródło: Youtube
2. Krok
Zwiąż każdy kawałek lalki.
Źródło: Youtube
3. Krok
Wlej olej do piekarnika holenderskiego i usmaż polędwicę z każdej strony.
Źródło: Youtube
4. Krok
W międzyczasie pokrój warzywa na kawałki.
Źródło: Youtube
5. Krok
Po usmażeniu wyjąć polędwicę z garnka i wlać do niej bulion warzywny. Dobrze wymieszaj i dodaj do niego warzywa.
Źródło: Youtube
6. Krok
Umieść kawałki polędwicy wieprzowej na warzywach i przykryj szklanką wody.
Źródło: Youtube
7. Krok
Piec polędwiczkę wieprzową w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160°C przez około 2,5 godziny - na dolnym ruszcie.