REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rBVwNcVbph_5VIv6RELi/4fb59d946c124a033e47e776e6b9db.jpeg)
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Pyszny smak naturalnej polędwicy wieprzowej uzupełniają warzywa i rozmaryn.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 4 szt polędwica wieprzowa
- 8 szt ziemniak
- 2 szt marchewki
- 2 szt The Onion
- czosnek
- bulion warzywny
- pieprz czarny mielony
- sól
- olej
- woda
- Tymianek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
Osuszyć polędwiczkę wieprzową i posypać solą i pieprzem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rBVwNcVbph_5VIv6RELi/988d17065efb8bb9ec0c8fe69df787.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Zwiąż każdy kawałek lalki.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rBVwNcVbph_5VIv6RELi/651588b7cc83719b32a0678b53d21a.jpeg)
Źródło: Youtube
3. Krok
Wlej olej do piekarnika holenderskiego i usmaż polędwicę z każdej strony.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rBVwNcVbph_5VIv6RELi/6b1619b371991c0a13093d7e962147.jpeg)
Źródło: Youtube
4. Krok
W międzyczasie pokrój warzywa na kawałki.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rBVwNcVbph_5VIv6RELi/fb74a3ec425175b8dc4b64a6708c2e.jpeg)
Źródło: Youtube
5. Krok
Po usmażeniu wyjąć polędwicę z garnka i wlać do niej bulion warzywny. Dobrze wymieszaj i dodaj do niego warzywa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rBVwNcVbph_5VIv6RELi/53414b22272f4f51264071ff1ac1b8.jpeg)
Źródło: Youtube
6. Krok
Umieść kawałki polędwicy wieprzowej na warzywach i przykryj szklanką wody.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rBVwNcVbph_5VIv6RELi/a94b3db9a81d1d7968263e718fe00d.jpeg)
Źródło: Youtube
7. Krok
Piec polędwiczkę wieprzową w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160°C przez około 2,5 godziny - na dolnym ruszcie.