REKLAMA
Źródło: rlat from Getty Images
Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim
Doskonała polędwiczka wieprzowa z grzybami w cieście francuskim.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Polędwica wieprzowa
- 400 g Ciasto francuskie
- 1 szt The Onion
- 200 g ser
- 200 g świeże grzyby
- 1 szt Jajko do rozcierania
- sól
- Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Najpierw oczyść i posiekaj grzyby. Dusimy je w cebuli.
2. Krok
Posolić i popieprzyć polędwiczkę wieprzową i obsmażyć ją na patelni na złoty kolor. Następnie pozwól mięsu odpocząć.
3. Krok
Rozwiń ciasto francuskie i ułóż na nim plasterki sera.
4. Krok
Na serze ułożyć pokrojone w plasterki pieczarki, a na wierzchu polędwiczki wieprzowe.
5. Krok
Zawiń ciasto tak, aby odpowiednio owinąć mięso. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem.
6. Krok
Piec polędwiczki wieprzowe w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut, ale czas może się różnić w zależności od konkretnego piekarnika, więc dobrym pomysłem jest obserwowanie, kiedy ciasto stanie się złotobrązowe.