REKLAMA

Źródło: rlat from Getty Images

Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim

Doskonała polędwiczka wieprzowa z grzybami w cieście francuskim.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Polędwica wieprzowa Dodano do
  • 400 g Ciasto francuskie Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 200 g ser Dodano do
  • 200 g świeże grzyby Dodano do
  • 1 szt Jajko do rozcierania Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Najpierw oczyść i posiekaj grzyby. Dusimy je w cebuli.

2. Krok

Posolić i popieprzyć polędwiczkę wieprzową i obsmażyć ją na patelni na złoty kolor. Następnie pozwól mięsu odpocząć.

3. Krok

Rozwiń ciasto francuskie i ułóż na nim plasterki sera.

4. Krok

Na serze ułożyć pokrojone w plasterki pieczarki, a na wierzchu polędwiczki wieprzowe.

5. Krok

Zawiń ciasto tak, aby odpowiednio owinąć mięso. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem.

6. Krok

Piec polędwiczki wieprzowe w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut, ale czas może się różnić w zależności od konkretnego piekarnika, więc dobrym pomysłem jest obserwowanie, kiedy ciasto stanie się złotobrązowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy