REKLAMA

Źródło: rlat from Getty Images

Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim

Doskonała polędwiczka wieprzowa z grzybami w cieście francuskim.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Polędwica wieprzowa Dodano do
  • 400 g Ciasto francuskie Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 200 g ser Dodano do
  • 200 g świeże grzyby Dodano do
  • 1 szt Jajko do rozcierania Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Najpierw oczyść i posiekaj grzyby. Dusimy je w cebuli.

2. Krok

Posolić i popieprzyć polędwiczkę wieprzową i obsmażyć ją na patelni na złoty kolor. Następnie pozwól mięsu odpocząć.

3. Krok

Rozwiń ciasto francuskie i ułóż na nim plasterki sera.

4. Krok

Na serze ułożyć pokrojone w plasterki pieczarki, a na wierzchu polędwiczki wieprzowe.

5. Krok

Zawiń ciasto tak, aby odpowiednio owinąć mięso. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem.

6. Krok

Piec polędwiczki wieprzowe w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut, ale czas może się różnić w zależności od konkretnego piekarnika, więc dobrym pomysłem jest obserwowanie, kiedy ciasto stanie się złotobrązowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Szybkie posiłki

2025 przepisy

Ciasta

378 przepisy