REKLAMA
Źródło: Pixabay: KavindaF
Płatki z pszenicy
Smaczne i zdrowe kotlety z pszenicy, które są idealnym wyborem dla wegetarian, ale także dla tych, którzy chcą spróbować czegoś innego niż tradycyjne kotlety mięsne.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 200 g Proso
- 1 szt The Onion
- 2 szt ząbek czosnku
- 1 szt Kukurydza
- 2 szt jajko
- 150 g bułka tarta
- 1 łyżeczka mielona słodka papryka
- 1 łyżeczka Majeranek
Na patelnię
- 2 łyżka stołowa olej roślinny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Płatki pszenne płuczemy w ciepłej wodzie i pozostawiamy do spęcznienia.
2. Krok
Obieramy cebulę i czosnek, a następnie drobno kroimy.
3. Krok
Ubijemy jajka i mieszamy z bułką tartą, mieloną słodką papryką i majerankiem.
4. Krok
Wszystkie składniki łączymy razem, formujemy kotlety mielone i smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.