REKLAMA

Źródło: Pixabay: KavindaF

Płatki z pszenicy

Smaczne i zdrowe kotlety z pszenicy, które są idealnym wyborem dla wegetarian, ale także dla tych, którzy chcą spróbować czegoś innego niż tradycyjne kotlety mięsne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 200 g Proso Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 1 szt Kukurydza Dodano do
  • 2 szt jajko Dodano do
  • 150 g bułka tarta Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona słodka papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka Majeranek Dodano do

Na patelnię

  • 2 łyżka stołowa olej roślinny Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Płatki pszenne płuczemy w ciepłej wodzie i pozostawiamy do spęcznienia.

2. Krok

Obieramy cebulę i czosnek, a następnie drobno kroimy.

3. Krok

Ubijemy jajka i mieszamy z bułką tartą, mieloną słodką papryką i majerankiem.

4. Krok

Wszystkie składniki łączymy razem, formujemy kotlety mielone i smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1117 przepisy

Obiad

2161 przepisy

Zupy i buliony

346 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Śniadanie

473 przepisy

Kolacja

2022 przepisy

Deser

1522 przepisy

Ciastka

350 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

239 przepisy