REKLAMA

Placuszki z bananem i twarogiem

Placuszki z bananem i twarogiem to smaczne i zdrowe śniadanie, które zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych. Bezmleczne, bezglutenowe i pełne białka. Idealne na słodki, ale zdrowy początek dnia!

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 dojrzałe banany Dodano do
  • 200 g twarogu chudego Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 2 łyżki mąki ryżowej (lub innej bezglutenowej) Dodano do
  • 12 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • Olej do smażenia (np. kokosowy) Dodano do
  • Opcjonalnie: syrop klonowy lub miód do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Do miski wrzuć pokrojone na kawałki banany, dodaj twaróg i zblenduj na jednolitą masę.

2. Krok

Następnie dodaj jajka, mąkę ryżową i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż placuszki na średnim ogniu po ok. 3 minuty z każdej strony, aż będą złote.

4. Krok

Gotowe placuszki podawaj ciepłe, polane syropem klonowym lub miodem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy