REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/yWsxYYrdXZ1OMzC1yGXf/dfc12b6184a7c84c6d04f7b0eb1d34.jpeg)
Źródło: eatde from Pixabay
Placuszki jogurtowe
Proste i smaczne placuszki jogurtowe, idealne na śniadanie czy podwieczorek. Możesz podawać je z konfiturą, miodem, świeżymi owocami, bitą śmietaną, a nawet słonymi dodatkami jak awokado czy łosoś wędzony.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 250 g Jogurt naturalny
- 2 Sztuka jajka
- 200 g Mąka pszenna
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 2 łyżki cukier
- 1 szczypta sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj jogurt naturalny z jajkami.
2. Krok
Do miski dodaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dobrze wymieszaj wszystko razem, aż powstanie gładkie ciasto.
3. Krok
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Nakładaj łyżkę ciasta i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron.
4. Krok
Gotowe placuszki podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.