REKLAMA
Placki z dyni
Placki nie muszą być tylko ziemniaczane
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 250 g puree z hokkaido
- 1 jajko
- 1 goździk Czosnek
- 1⁄2 The Onion
- 40 g twaróg pełnotłusty
- 4 łyżki mąki pszennej
- sól i pieprz
- Czarny pieprz
- gałka muszkatołowa
- 1 Łyżka świeży zapach
- do pocierania olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Surową dynię zetrzemy na tarce lub ugotujemy i zmiksujemy w puree.
2. Krok
Do miski dodajemy startą cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, twaróg i posiekaną natkę.
3. Krok
Mieszamy i doprawiamy. Dodajemy mąkę i ponownie mieszamy.
4. Krok
Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki.
5. Krok
Smarujemy patelnię oliwą z oliwek i smażymy placek z obu stron.
6. Krok
Podajemy czysty lub z białym jogurtem lub kwaśną śmietaną.