REKLAMA
Placki jabłkowe z dipem jogurtowym
Zdrowa przekąska bez cukru, odpowiednia także dla dzieci
REKLAMA
Składniki
porcje
3
Składniki do placków
- 1 banan
- 1 jabłko
- 2 jajko
- 20 g mąka orkiszowa razowa
- 80 g płatki owsiane
- 1 łyżeczka Mielona cynamon
Składniki na dip jogurtowy
- 150 g jogurt biały
- 2 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka Miód
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Banana rozgniatamy widelcem, jabłko obieramy, ścieramy i odcedzamy sok. Mieszamy do siebie rozgniecione banany, starte jabłko, jajka, mąkę, płatki, cynamon i następnie na blasze, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia, formujemy placki. Pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut.
2. Krok
Dip jogurtowy: mieszamy razem jogurt + kakao + miód