REKLAMA
Placki jabłkowe z dipem jogurtowym

Placki jabłkowe z dipem jogurtowym

Zdrowa przekąska bez cukru, odpowiednia także dla dzieci

REKLAMA

Składniki

porcje
3

Składniki do placków

  • 1 banan Dodano do
  • 1 jabłko Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 20 g mąka orkiszowa razowa Dodano do
  • 80 g płatki owsiane Dodano do
  • 1 łyżeczka Mielona cynamon Dodano do

Składniki na dip jogurtowy

  • 150 g jogurt biały Dodano do
  • 2 łyżeczka kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka Miód Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Banana rozgniatamy widelcem, jabłko obieramy, ścieramy i odcedzamy sok. Mieszamy do siebie rozgniecione banany, starte jabłko, jajka, mąkę, płatki, cynamon i następnie na blasze, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia, formujemy placki. Pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut.

2. Krok

Dip jogurtowy: mieszamy razem jogurt + kakao + miód

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Bez pieczenia

162 przepisy

Słowacki

106 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy