REKLAMA

Placek z rabarbarem i budyniem

To pyszne ciasto z rabarbarem i budyniem na pewno cię zachwyci! To doskonały deser na okazje świąteczne lub jako smakołyk do kawy.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Ciasto:

  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 150 g Cukier Dodano do
  • 150 g Olej Dodano do
  • 150 g Olej Dodano do
  • 2 łyżki Mleko Dodano do
  • 2 łyżki kakao Dodano do
  • 1 kieszeń Waniliowego cukru Dodano do
  • 500 g rabarbar Dodano do

Budyń:

  • 1 kieszeń Waniliowego proszku do budyniu Dodano do
  • 500 ml Mleka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj następujące składniki: mąkę, jajka, cukier, masło, mleko, kakao i cukier waniliowy. Wszystkie te składniki wymieszaj razem i ubij mikserem.

2. Krok

Do natłuszczonej formy do pieczenia wylewamy ciasto, na które układamy kawałki rabarbaru.

3. Krok

Pieczemy ciasto z rabarbarem w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 30 minut.

4. Krok

Po upieczeniu ciasto pozostawiamy do ostygnięcia.

5. Krok

W międzyczasie przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Nalejemy puding na ciasto i ozdabiamy kawałkami rabarbaru.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy