REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/RPZaSEi-DtsPIft53smv/4ceb89a64455219c6c1fa2f633c533.png)
Placek z rabarbarem i budyniem
To pyszne ciasto z rabarbarem i budyniem na pewno cię zachwyci! To doskonały deser na okazje świąteczne lub jako smakołyk do kawy.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Ciasto:
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 2 szt jajka
- 150 g Cukier
- 150 g Olej
- 150 g Olej
- 2 łyżki Mleko
- 2 łyżki kakao
- 1 kieszeń Waniliowego cukru
- 500 g rabarbar
Budyń:
- 1 kieszeń Waniliowego proszku do budyniu
- 500 ml Mleka
- 2 łyżka stołowa Cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Najpierw przygotuj następujące składniki: mąkę, jajka, cukier, masło, mleko, kakao i cukier waniliowy. Wszystkie te składniki wymieszaj razem i ubij mikserem.
2. Krok
Do natłuszczonej formy do pieczenia wylewamy ciasto, na które układamy kawałki rabarbaru.
3. Krok
Pieczemy ciasto z rabarbarem w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 30 minut.
4. Krok
Po upieczeniu ciasto pozostawiamy do ostygnięcia.
5. Krok
W międzyczasie przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Nalejemy puding na ciasto i ozdabiamy kawałkami rabarbaru.