REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/TQEeEBxBxNcvrZSAzv1Q/8b791c3a98b7048bc5386013aeda06.jpeg)
Placek z jabłkami i budyniem
Szybkie i sycące ciasto z jabłkami i budyniem, bardzo proste do przygotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 3 kawałek jajko
- 50 g palmarin
- 200 g cukier
- 175 g mąka samozbrylająca
- cukier waniliowy
- proszek do pieczenia
- 3 kawałek jabłko
- 1 Budyń
- 300 ml mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Zaczniemy od przygotowania jabłek. Najpierw je obieramy, a następnie kroimy na małe kwadraty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/TQEeEBxBxNcvrZSAzv1Q/98b6937e1f583f90076c7ae6666e09.jpeg)
2. Krok
W osobnym naczyniu mieszamy ciasto, łączymy cukier, jajka, mąkę, margarynę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/TQEeEBxBxNcvrZSAzv1Q/3d6906fb000c3868d97c1065cdc11d.jpeg)
3. Krok
Ciasto wylewamy do przygotowanej formy posmarowanej palmarią.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/TQEeEBxBxNcvrZSAzv1Q/6321f6b495c514281872a435b3852a.jpeg)
4. Krok
Jabłka układamy równomiernie na cieście.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/TQEeEBxBxNcvrZSAzv1Q/01dc16f0f762551b5cd6cba355d2c3.jpeg)
5. Krok
Pieczemy przez około 20 minut w 180°C
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/TQEeEBxBxNcvrZSAzv1Q/4aab7b914e334ffc1505daf6f3c6bd.jpeg)
6. Krok
Gdy ciasto jest gotowe, pozwalamy mu ostygnąć, a tymczasem gotujemy budyń według instrukcji na opakowaniu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/TQEeEBxBxNcvrZSAzv1Q/a0c7b77b6dc4a02e94d97f3a3699d5.jpeg)
7. Krok
Pudding równomiernie rozlewamy na ciasto. Pozostawiamy do wystygnięcia. Możemy posypać cynamonem lub cukrem cynamonowym i podawać.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/TQEeEBxBxNcvrZSAzv1Q/7bb29dd660b27ff412de34346eeb8a.jpeg)