REKLAMA
Placek z jabłkami i budyniem
Szybkie i sycące ciasto z jabłkami i budyniem, bardzo proste do przygotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 3 kawałek jajko
- 50 g palmarin
- 200 g cukier
- 175 g mąka samozbrylająca
- cukier waniliowy
- proszek do pieczenia
- 3 kawałek jabłko
- 1 Budyń
- 300 ml mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Zaczniemy od przygotowania jabłek. Najpierw je obieramy, a następnie kroimy na małe kwadraty.
2. Krok
W osobnym naczyniu mieszamy ciasto, łączymy cukier, jajka, mąkę, margarynę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
3. Krok
Ciasto wylewamy do przygotowanej formy posmarowanej palmarią.
4. Krok
Jabłka układamy równomiernie na cieście.
5. Krok
Pieczemy przez około 20 minut w 180°C
6. Krok
Gdy ciasto jest gotowe, pozwalamy mu ostygnąć, a tymczasem gotujemy budyń według instrukcji na opakowaniu.
7. Krok
Pudding równomiernie rozlewamy na ciasto. Pozostawiamy do wystygnięcia. Możemy posypać cynamonem lub cukrem cynamonowym i podawać.