REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ybLF1GikkI5AMZ5Pergm/0640256f54dc30d428e8d4f16a3e1f.jpeg)
Pizzerinki z ciasta francuskiego
To pyszna i szybka przekąska, szczególnie przydatna, gdy masz niespodziewanych gości i musisz szybko coś przygotować. Dlatego warto zawsze mieć w zamrażarce ciasto francuskie, które można wypełnić według własnego gustu.
REKLAMA
Składniki
porcje
30
- 1 opakowanie Ciasto francuskie rozwałkowane
- przecier pomidorowy
- Przyprawy do pizzy
- oregano
- tarty ser
- szynka z kurczaka
- Kukurydza
- sól
- 1 Kawałek jajko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Rozłóż ciasto francuskie i rozprowadź na nim przecier pomidorowy.
2. Krok
Doprawić lekko solą i posypać przyprawą do pizzy.
3. Krok
Ułożyć starty ser, szynkę, posypać kukurydzą i lekko posypać serem.
4. Krok
Zaczynamy wałkować ciasto francuskie i kroimy je na krążki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Krok
Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp lekko oregano.
6. Krok
Ustaw piekarnik na 180°, pozwól mu się nagrzać i piecz przez około 25 minut.