REKLAMA

Pizzerinki z ciasta francuskiego

To pyszna i szybka przekąska, szczególnie przydatna, gdy masz niespodziewanych gości i musisz szybko coś przygotować. Dlatego warto zawsze mieć w zamrażarce ciasto francuskie, które można wypełnić według własnego gustu.

REKLAMA

Składniki

porcje
30
  • 1 opakowanie Ciasto francuskie rozwałkowane Dodano do
  • przecier pomidorowy Dodano do
  • Przyprawy do pizzy Dodano do
  • oregano Dodano do
  • tarty ser Dodano do
  • szynka z kurczaka Dodano do
  • Kukurydza Dodano do
  • sól Dodano do
  • 1 Kawałek jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Rozłóż ciasto francuskie i rozprowadź na nim przecier pomidorowy.

2. Krok

Doprawić lekko solą i posypać przyprawą do pizzy.

3. Krok

Ułożyć starty ser, szynkę, posypać kukurydzą i lekko posypać serem.

4. Krok

Zaczynamy wałkować ciasto francuskie i kroimy je na krążki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Krok

Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp lekko oregano.

6. Krok

Ustaw piekarnik na 180°, pozwól mu się nagrzać i piecz przez około 25 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy