REKLAMA
Źródło: Wiktory from Getty Images
Piersi z kurczaka nadziewane czosnkiem niedźwiedzim
Pyszne letnie danie, idealne do grillowania. Ten przepis zaskoczy cię niezwykłą kombinacją smaków. Czosnek niedźwiedzi dodaje potrawie szczególnego smaku i aromatu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Piersi z kurczaka
- 4 szt filet z kurczaka
- 2 łyżeczka oliwa z oliwek
- Sól
Nadzienie
- 100 g Czosnek niedźwiedzi
- 200 g Ser ricotta
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Przygotuj piersi z kurczaka. Nacięcie na pierś z kurczaka i stwórz miejsce dla nadzienia. Piersi z kurczaka natrzyj oliwą z oliwek i posól i popieprz z obu stron.
2. Krok
Przygotuj farsz. Dzik czosnek spłucz, drobno posiekaj i wymieszaj z ricottą. Tę mieszaninę następnie włóż do otworów w piersiach z kurczaka.
3. Krok
Piecz nadziewane piersi z kurczaka na grillu lub w piekarniku przy temperaturze 180°C przez około 20 minut.