REKLAMA

Źródło: Wiktory from Getty Images

Piersi z kurczaka nadziewane czosnkiem niedźwiedzim

Pyszne letnie danie, idealne do grillowania. Ten przepis zaskoczy cię niezwykłą kombinacją smaków. Czosnek niedźwiedzi dodaje potrawie szczególnego smaku i aromatu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Piersi z kurczaka

  • 4 szt filet z kurczaka Dodano do
  • 2 łyżeczka oliwa z oliwek Dodano do
  • Sól Dodano do

Nadzienie

  • 100 g Czosnek niedźwiedzi Dodano do
  • 200 g Ser ricotta Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj piersi z kurczaka. Nacięcie na pierś z kurczaka i stwórz miejsce dla nadzienia. Piersi z kurczaka natrzyj oliwą z oliwek i posól i popieprz z obu stron.

2. Krok

Przygotuj farsz. Dzik czosnek spłucz, drobno posiekaj i wymieszaj z ricottą. Tę mieszaninę następnie włóż do otworów w piersiach z kurczaka.

3. Krok

Piecz nadziewane piersi z kurczaka na grillu lub w piekarniku przy temperaturze 180°C przez około 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy