REKLAMA
Pierogi z serem wypełnione truskawkami i malinami z posypką z podprażanej bułki tartej i pianką truskawkową

Pierogi z serem wypełnione truskawkami i malinami z posypką z podprażanej bułki tartej i pianką truskawkową

Pierogi z serem wypełnione truskawkami i malinami z posypką z podprażanej bułki tartej i pianką truskawkową

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Na pierogi

  • 250 g Miękkiego twarogu Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 50 g Kasza manna Dodano do
  • sól Dodano do
  • Truskawka Dodano do
  • maliny Dodano do

Na tartce

  • 50 g Wiórki Dodano do
  • 2 łyżki Tłuszcz Dodano do
  • 2 łyżki Cukier według smaku Dodano do

Na truskawkową piankę

  • 200 g świeże truskawki Dodano do
  • 2 łyżki Cukier Dodano do
  • 1 łyżki soku z cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

1. Przygotowanie ciasta na knedle:

2. Krok

1. Wymieszaj twarożek, jajko, mąkę, kaszę manną i sól w jednej misce, aż powstanie gładkie ciasto. Jeśli przygotowujesz ciasto na zewnątrz, możesz przynieść wszystkie składniki już odmierzone w zamkniętych pojemnikach.

3. Krok

Pozwól ciastu odpocząć około 10 minut.

4. Krok

2. Wypełnianie i kształtowanie klusek:

5. Krok

1. Utvarujte małe placuszki z ciasta, włóż do każdej kawałek jakody i malin i starannie zamknij. Te kroki możesz wykonywać na płaskiej czystej powierzchni lub drewnianej desce.

6. Krok

2. Z tych nadziewanych placków uformuj kształt okrągłych klusek.

7. Krok

3. Gotowanie klusek na ogniu:

8. Krok

1. Napełnij czajnik wodą i zawieś go nad ogniem lub połóż go na ruszcie do grillowania.

9. Krok

2. Gdy woda zaczyna się gotować, wrzuć do niej knedle. Gotuj je, aż wypłyną na powierzchnię (około 5-7 minut).

10. Krok

3. Po ugotowaniu klusek ostrożnie wyjmij i pozostaw do odcieknięcia.

11. Krok

4. Przygotowanie bułki tartej na patelni:

12. Krok

1. Rozpuść masło bezpośrednio na ogniu na patelni.

13. Krok

2. Dodaj bułkę tartą i mieszaj, aż uzyska zabarwienie złotobrązowe. Na koniec dodaj cukier i wymieszaj.

14. Krok

5. Przygotowanie pianki truskawkowej:

15. Krok

1. Truskawki rozgniatam z cukrem i sokiem z cytryny na puree. I doprowadzamy do wrzenia.

16. Krok

6. Obsługa:

17. Krok

1. Obroń gotowe kluski w zapieczonej bułce tartej.

18. Krok

2. Na talerz lub drewnianą deskę ułóż kluski i udekoruj je truskawkową pianką.

19. Krok

Podawaj natychmiast, póki knedle są jeszcze ciepłe.

20. Krok

Ten deser będziecie delektować się ze świeżym powietrzem i trzaskającym ogniem, co nadaje posiłkowi szczególną atmosferę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy