REKLAMA

Źródło: bhofack2 via iStockPhotos

Pieczenie ciasteczek budyniowych na Boże Narodzenie

Te pyszne ciasteczka budyniowe są delikatne i miękkie, a robione są z budyniu waniliowego lub czekoladowego. Są idealne do dzielenia się z rodziną i przyjaciółmi podczas świąt. Są proste i szybko do przygotowania - to najlepszy przepis na świąteczne ciasteczka.

REKLAMA

Składniki

porcje
24

Ciasto

  • 125 g cukier Dodano do
  • 200 g masło Dodano do
  • 1 Opakowanie Proszek do budyniu waniliowego lub czekoladowego Dodano do
  • 2 Kawałek żółtko Dodano do
  • 300 g Mąka Dodano do
  • 1 Łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do

Dekoracja

  • 200 g cukier puder Dodano do
  • 2 Łyżki stołowe mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Krok 1: Przygotuj ciasto kruche do przepisu na świąteczne ciasteczka z puddingiem. Najpierw przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, zrób dołek w cieście.

2. Krok

Dodaj proszek do budyniu, cukier, masło i żółtka, a następnie uformuj gładkie ciasto na ciasteczka. Uformuj ciasto w kulkę, owiń folią i odłóż na około godzinę do lodówki.

3. Krok

Krok 2: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem). Uformuj ciasto w rolkę i pokrój na plastry o grubości 1 cm. Umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 12 minut na złoty kolor.

4. Krok

Krok 3: Na koniec dowolnie udekoruj ciasteczka budyniowe cukrem pudrem lub lukrem. Wspaniałe ciasteczka budyniowe na Święta są gotowe!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy