Źródło: bhofack2 via iStockPhotos
Pieczenie ciasteczek budyniowych na Boże Narodzenie
Te pyszne ciasteczka budyniowe są delikatne i miękkie, a robione są z budyniu waniliowego lub czekoladowego. Są idealne do dzielenia się z rodziną i przyjaciółmi podczas świąt. Są proste i szybko do przygotowania - to najlepszy przepis na świąteczne ciasteczka.
Składniki
Ciasto
- 125 g cukier
- 200 g masło
- 1 Opakowanie Proszek do budyniu waniliowego lub czekoladowego
- 2 Kawałek żółtko
- 300 g Mąka
- 1 Łyżeczka proszek do pieczenia
Dekoracja
- 200 g cukier puder
- 2 Łyżki stołowe mleko
Najnowsze ulotki
Procedura
Krok 1: Przygotuj ciasto kruche do przepisu na świąteczne ciasteczka z puddingiem. Najpierw przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, zrób dołek w cieście.
Dodaj proszek do budyniu, cukier, masło i żółtka, a następnie uformuj gładkie ciasto na ciasteczka. Uformuj ciasto w kulkę, owiń folią i odłóż na około godzinę do lodówki.
Krok 2: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem). Uformuj ciasto w rolkę i pokrój na plastry o grubości 1 cm. Umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 12 minut na złoty kolor.
Krok 3: Na koniec dowolnie udekoruj ciasteczka budyniowe cukrem pudrem lub lukrem. Wspaniałe ciasteczka budyniowe na Święta są gotowe!