REKLAMA

Źródło: bhofack2 via iStockPhotos

Pieczenie ciasteczek budyniowych na Boże Narodzenie

Te pyszne ciasteczka budyniowe są delikatne i miękkie, a robione są z budyniu waniliowego lub czekoladowego. Są idealne do dzielenia się z rodziną i przyjaciółmi podczas świąt. Są proste i szybko do przygotowania - to najlepszy przepis na świąteczne ciasteczka.

REKLAMA

Składniki

porcje
24

Ciasto

  • 125 g cukier Dodano do
  • 200 g masło Dodano do
  • 1 Opakowanie Proszek do budyniu waniliowego lub czekoladowego Dodano do
  • 2 Kawałek żółtko Dodano do
  • 300 g Mąka Dodano do
  • 1 Łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do

Dekoracja

  • 200 g cukier puder Dodano do
  • 2 Łyżki stołowe mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Krok 1: Przygotuj ciasto kruche do przepisu na świąteczne ciasteczka z puddingiem. Najpierw przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, zrób dołek w cieście.

2. Krok

Dodaj proszek do budyniu, cukier, masło i żółtka, a następnie uformuj gładkie ciasto na ciasteczka. Uformuj ciasto w kulkę, owiń folią i odłóż na około godzinę do lodówki.

3. Krok

Krok 2: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem). Uformuj ciasto w rolkę i pokrój na plastry o grubości 1 cm. Umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 12 minut na złoty kolor.

4. Krok

Krok 3: Na koniec dowolnie udekoruj ciasteczka budyniowe cukrem pudrem lub lukrem. Wspaniałe ciasteczka budyniowe na Święta są gotowe!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy