REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/lKGuc_Q9kMKK5aBzDBEN/d0461faf04ced2687c683b594d0872.jpeg)
Źródło: FB: 1000 pomysłów na ciasta
Pianka z galaretki
Lekka i pyszna pianka z galaretki to idealny deser na każdą okazję. Można ją podać na różne sposoby, zarówno jako samodzielny deser, jak i dodatek do ciasta czy lodów. Przepis jest prosty i szybki do wykonania, a efekt końcowy z pewnością zadowoli wszystkich łasuchów.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku
- 200 m skyr naturalny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Rozpuścić galaretkę w 200 ml gorącej wody i ostudzić.
2. Krok
Po ostygnięciu ubić mikserem na wysokich obrotach. Ubijać aż zgęstnieje, galaretka zwiększy swoją objętość 3-krotnie.
3. Krok
Dodaj skyr, ubijaj przez minutę, aby zapobiec tworzeniu się grudek skyr. Wlać mus do słoików lub foremek, wstawić do lodówki do zastygnięcia na co najmniej 2 godziny.