REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/MfUgxh3miorulYeuACSa/01ca2538f1d82779fe2baebb46588b.jpeg)
Źródło: Pixabay
Pesto z liści rzodkiewki
Pesto z liści rzodkiewki to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnego pesto. Dzięki swojemu unikalnemu aromatowi i kolorowi, stanie się ciekawym dodatkiem do wielu dań.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 garści liści rzodkiewki
- 50 g orzechów włoskich
- 1 cytryna (sok)
- 80 ml oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- 50 g startego parmezanu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Liście rzodkiewki dokładnie umyj i osusz.
2. Krok
Włóż liście rzodkiewki, obrane ząbki czosnku, orzechy, sok z cytryny i oliwę do blendera.
3. Krok
Zblenduj wszystko na gładką masę.
4. Krok
Dodaj starty parmezan, sól i pieprz, po czym zblenduj jeszcze raz.
5. Krok
Pesto jest gotowe do podania.