REKLAMA

Źródło: Pixabay

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnego pesto. Dzięki swojemu unikalnemu aromatowi i kolorowi, stanie się ciekawym dodatkiem do wielu dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 garści liści rzodkiewki Dodano do
  • 50 g orzechów włoskich Dodano do
  • 1 cytryna (sok) Dodano do
  • 80 ml oliwy z oliwek Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 50 g startego parmezanu Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Liście rzodkiewki dokładnie umyj i osusz.

2. Krok

Włóż liście rzodkiewki, obrane ząbki czosnku, orzechy, sok z cytryny i oliwę do blendera.

3. Krok

Zblenduj wszystko na gładką masę.

4. Krok

Dodaj starty parmezan, sól i pieprz, po czym zblenduj jeszcze raz.

5. Krok

Pesto jest gotowe do podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy