REKLAMA

Źródło: Pixabay

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnego pesto. Dzięki swojemu unikalnemu aromatowi i kolorowi, stanie się ciekawym dodatkiem do wielu dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 garści liści rzodkiewki Dodano do
  • 50 g orzechów włoskich Dodano do
  • 1 cytryna (sok) Dodano do
  • 80 ml oliwy z oliwek Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 50 g startego parmezanu Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Liście rzodkiewki dokładnie umyj i osusz.

2. Krok

Włóż liście rzodkiewki, obrane ząbki czosnku, orzechy, sok z cytryny i oliwę do blendera.

3. Krok

Zblenduj wszystko na gładką masę.

4. Krok

Dodaj starty parmezan, sól i pieprz, po czym zblenduj jeszcze raz.

5. Krok

Pesto jest gotowe do podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy