REKLAMA
Źródło: dream79 from Canva
Pełnoziarnisty chleb żytni z domowego piekarnika
Przepis na pełnoziarnisty chleb żytni z domowego piekarnika, który jest idealny na śniadanie.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 500 g Mąka żytnia razowa
- 10 g drożdże suszone
- 10 g cukier kryształ
- 10 g Sól morska
- 320 ml woda
- Sól
- nasiona słonecznika
- Siemię lniane
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
210 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 230 °C.
2. Krok
Umieść wszystkie składniki ciasta w podanej kolejności w pojemniku piekarnika i włącz program dla chleba pełnoziarnistego.
3. Krok
Po wyjęciu chleba z piekarnika pozostawiamy go na ruszcie do ostygnięcia.
4. Krok
Chleb najlepiej spożywać w dniu upieczenia, ale można go przechowywać w szczelnym pojemniku do kilku dni.