REKLAMA

Źródło: dream79 from Canva

Pełnoziarnisty chleb żytni z domowego piekarnika

Przepis na pełnoziarnisty chleb żytni z domowego piekarnika, który jest idealny na śniadanie.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 500 g Mąka żytnia razowa Dodano do
  • 10 g drożdże suszone Dodano do
  • 10 g cukier kryształ Dodano do
  • 10 g Sól morska Dodano do
  • 320 ml woda Dodano do
  • Sól Dodano do
  • nasiona słonecznika Dodano do
  • Siemię lniane Dodano do
REKLAMA

Procedura

210 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 230 °C.

2. Krok

Umieść wszystkie składniki ciasta w podanej kolejności w pojemniku piekarnika i włącz program dla chleba pełnoziarnistego.

3. Krok

Po wyjęciu chleba z piekarnika pozostawiamy go na ruszcie do ostygnięcia.

4. Krok

Chleb najlepiej spożywać w dniu upieczenia, ale można go przechowywać w szczelnym pojemniku do kilku dni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy