REKLAMA
Źródło: phbcz from Getty Images
Pasztet z skwarkami
Tradycyjny pasztet z skwarkami, jajkiem i kiszonym ogórkiem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g Skwarki
- 100 g masło
- 1 kawałek The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 2 szt jajka
- 1 Szczypta sól i pieprz
- Kwaśny ogórek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Słoninę kroimy na mniejsze kawałki, a cebulę drobno siekamy.
2. Krok
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i skwarki, a następnie smażymy do złota.
3. Krok
Dodajemy posiekany czosnek do skwarków i cebuli i smażymy jeszcze chwilę.
4. Krok
Ugotujemy jajka na twardo, obieramy i trzemy.
5. Krok
Do miski dodajemy skwarki z cebulą, starte jajka, pokrojony kiszony ogórek, sól i pieprz i mieszamy.
6. Krok
Pozostawiamy smarowidło w lodówce przynajmniej na godzinę, a następnie podajemy na chlebie.