REKLAMA

Źródło: phbcz from Getty Images

Pasztet z skwarkami

Tradycyjny pasztet z skwarkami, jajkiem i kiszonym ogórkiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g Skwarki Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 1 Szczypta sól i pieprz Dodano do
  • Kwaśny ogórek Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Słoninę kroimy na mniejsze kawałki, a cebulę drobno siekamy.

2. Krok

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i skwarki, a następnie smażymy do złota.

3. Krok

Dodajemy posiekany czosnek do skwarków i cebuli i smażymy jeszcze chwilę.

4. Krok

Ugotujemy jajka na twardo, obieramy i trzemy.

5. Krok

Do miski dodajemy skwarki z cebulą, starte jajka, pokrojony kiszony ogórek, sól i pieprz i mieszamy.

6. Krok

Pozostawiamy smarowidło w lodówce przynajmniej na godzinę, a następnie podajemy na chlebie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy