REKLAMA

Źródło: ildipapp from Canva

Pasta z soczewicy z pietruszką

Smaczna, zdrowa i odżywcza pasta z soczewicy z orzeźwiającym smakiem pietruszki to doskonałe uzupełnienie każdego stołu. Idealnie nadaje się na śniadanie, ale także jako szybki i prosty obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g Zielona soczewica Dodano do
  • 1 szt Większa cebula Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 1 szt Posiekana świeża pietruszka Dodano do
  • 3 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przeszoruj soję i gotuj w garnku przez 15 minut.

2. Krok

Oczyść i drobno posiekaj cebulę i czosnek.

3. Krok

Na patelnię na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę i czosnek.

4. Krok

Odcedzoną soczewicę mieszamy z podsmażoną cebulą i czosnkiem.

5. Krok

Do mieszanki dodajemy posiekany pietruszkę, dodajemy sól według smaku i wszystko dobrze mieszamy.

6. Krok

Możemy podać pastę od razu lub schłodzić ją w lodówce i podać zimną.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy