REKLAMA
Źródło: ildipapp from Canva
Pasta z soczewicy z pietruszką
Smaczna, zdrowa i odżywcza pasta z soczewicy z orzeźwiającym smakiem pietruszki to doskonałe uzupełnienie każdego stołu. Idealnie nadaje się na śniadanie, ale także jako szybki i prosty obiad.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g Zielona soczewica
- 1 szt Większa cebula
- 2 goździki czosnek
- 1 szt Posiekana świeża pietruszka
- 3 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Przeszoruj soję i gotuj w garnku przez 15 minut.
2. Krok
Oczyść i drobno posiekaj cebulę i czosnek.
3. Krok
Na patelnię na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę i czosnek.
4. Krok
Odcedzoną soczewicę mieszamy z podsmażoną cebulą i czosnkiem.
5. Krok
Do mieszanki dodajemy posiekany pietruszkę, dodajemy sól według smaku i wszystko dobrze mieszamy.
6. Krok
Możemy podać pastę od razu lub schłodzić ją w lodówce i podać zimną.