REKLAMA

Pasta mięsna na tosty

Smaczna i pachnąca pasta mięsna jest idealna na śniadanie lub szybki obiad. Jest łatwa do przygotowania i na pewno zadowoli kubki smakowe wszystkich miłośników mięsa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Masło mięsne

  • 500 g Mięso (wołowe lub wieprzowe) Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt ząbek czosnku Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Musztarda Dodano do
  • 100 g Olej Dodano do
  • 100 g Olej Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Mięsny bulion Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu Dodano do

Chrupki

  • 8 szt kromki chleba Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwy z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj mięso w lekko posolonej wodzie, około 30 minut.

2. Krok

Obierz cebulę i czosnek, a następnie pokrój na małe kawałki.

3. Krok

Na patelni rozpuść masło i dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż, aż cebula zacznie się złocić.

4. Krok

Następnie dodaj mięso, musztardę, rosół, sól i czarny pieprz. Wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut.

5. Krok

Po upływie tego czasu, zdejmij patelnię z ognia i pozwól mieszance nieco ostygnąć. Następnie umieść mieszaninę w blenderze i miksuj, aż uzyskasz gładką pastę.

6. Krok

W międzyczasie przygotuj grzanki. Kromki chleba skrop obustronnie oliwą z oliwek i zapiekaj do złota w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

7. Krok

Na koniec nałóż gotowy pasztet mięsny na tosty i podawaj. Pasztet mięsny na tosty jest gotowy. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy