REKLAMA

Pasta drożdżowa

Przepis na klasyczne smarowidło drożdżowe, które dobrze komponuje się z chlebem lub kanapką.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 100 g świeże drożdże Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • 1 łyżeczka Sole Dodano do
  • 2 Łyżka oleje Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.

2. Krok

Następnie dodaj zmiażdżony czosnek i smaż razem przez chwilę.

3. Krok

Dodaj drożdże i sól do mieszanki i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Zdjąć pastę z ognia i pozostawić do ostygnięcia.

5. Krok

Gdy pasta będzie już letnia, dodaj masło i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

6. Krok

Drożdżówkę podawać na chlebie lub kanapkach.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Deser

1518 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Makaron

238 przepisy