REKLAMA
Pasta drożdżowa
Przepis na klasyczne smarowidło drożdżowe, które dobrze komponuje się z chlebem lub kanapką.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 100 g świeże drożdże
- 100 g Masło
- 1 łyżeczka Sole
- 2 Łyżka oleje
- 2 kawałek The Onion
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.
2. Krok
Następnie dodaj zmiażdżony czosnek i smaż razem przez chwilę.
3. Krok
Dodaj drożdże i sól do mieszanki i dobrze wymieszaj.
4. Krok
Zdjąć pastę z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
5. Krok
Gdy pasta będzie już letnia, dodaj masło i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
6. Krok
Drożdżówkę podawać na chlebie lub kanapkach.