REKLAMA

Pasta drożdżowa

Przepis na klasyczne smarowidło drożdżowe, które dobrze komponuje się z chlebem lub kanapką.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 100 g świeże drożdże Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • 1 łyżeczka Sole Dodano do
  • 2 Łyżka oleje Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.

2. Krok

Następnie dodaj zmiażdżony czosnek i smaż razem przez chwilę.

3. Krok

Dodaj drożdże i sól do mieszanki i dobrze wymieszaj.

4. Krok

Zdjąć pastę z ognia i pozostawić do ostygnięcia.

5. Krok

Gdy pasta będzie już letnia, dodaj masło i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

6. Krok

Drożdżówkę podawać na chlebie lub kanapkach.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy