REKLAMA
Źródło: Canva
Papryka faszerowana mięsem
Przepis na najlepsze faszerowane papryki. To bardzo prosty pomysł na obfity obiad dla całej rodziny.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 duże papryki
- 400 g mięsa mielonego
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
70 min.
Papryki umyj, usuń nasiona i włókna. W rondlu lub patelni podsmaż mięso mielone z cebulą i czosnkiem. Dodaj ryż, bulion, ketchup, natkę pietruszki oraz sól i pieprz dla smaku. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut. Papryki ułóż w naczyniu do zapiekania. Napełnij papryki przygotowanym farszem mięsnym. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut.