REKLAMA
Pancake z cukinii
Polecane kroki przygotowania:
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 100 g Cukinia
- 1 jajko
- 60 g mąki pszennej
- 50 ml Tekst pełnego mleka
- 1 łyżka Proszek do pieczenia
- 1 Łyżka Syrupu ryżowego innego słodzika
- do pocierania Olej kokosowy masło ghee
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Obieramy dynię i kroimy na małe kawałki.
2. Krok
Dodajemy jajko, mleko i syrop i wszystko razem miksujemy.
3. Krok
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, a następnie znów miksujemy na gładkie ciasto na naleśniki.
4. Krok
Płaski talerz posmarujemy olejem kokosowym i usmażymy naleśniki z obu stron.
5. Krok
Jesteśmy lwiątkami, jedliśmy świeże owoce. Ale też smakuje świetnie na czysto lub z dżemem czy jogurtem.
6. Krok
Smacznego!