REKLAMA

Pączusie

🍩 Delikatne ciasto z polewą czekoladową i malinowym dżemem...to są najlepsze pączki🍩

REKLAMA

Składniki

porcje
15
  • 350 ml letnie mleko Dodano do
  • 80 g Trzcinowy cukier Dodano do
  • 25 g Drożdże Dodano do
  • 200 g mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 50 g zmiękczone masło Dodano do
  • sól Dodano do
  • 1 Pakiet cukier waniliowy Dodano do
  • 100 g dżem Dodano do
  • 100 g biała czekolada Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.

W misce mieszamy mleko, drożdże, cukier i pozostawiamy do wyrośnięcia zaczynu. Dodajemy jajko, masło, mąkę, sól i zagniatamy gładkie ciasto, które pozostawiamy do wyrośnięcia około 40 minut. Z wyrośniętego ciasta wałkujemy i wykrawamy pączki, smażymy w gorącym oleju z obu stron. Dekorujemy roztopioną czekoladą i dżemem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy