REKLAMA
Pączusie
🍩 Delikatne ciasto z polewą czekoladową i malinowym dżemem...to są najlepsze pączki🍩
REKLAMA
Składniki
porcje
15
- 350 ml letnie mleko
- 80 g Trzcinowy cukier
- 25 g Drożdże
- 200 g mąka półgruboziarnista
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 1 jajko
- 50 g zmiękczone masło
- sól
- 1 Pakiet cukier waniliowy
- 100 g dżem
- 100 g biała czekolada
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
55 min.
W misce mieszamy mleko, drożdże, cukier i pozostawiamy do wyrośnięcia zaczynu. Dodajemy jajko, masło, mąkę, sól i zagniatamy gładkie ciasto, które pozostawiamy do wyrośnięcia około 40 minut. Z wyrośniętego ciasta wałkujemy i wykrawamy pączki, smażymy w gorącym oleju z obu stron. Dekorujemy roztopioną czekoladą i dżemem.