REKLAMA
Źródło: stormwatch153 from Getty Images
Owocowy tort z puddingiem
Smaczny i orzeźwiający tort, idealny na letnie dni. Owoce i budyń tworzą doskonałe połączenie słodkości i kwasowości.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Kosz
- 250 g mąka zwykła specjalna
- 125 g masło
- 100 g cukier
- 1 szt jajko
Zawartość
- 500 g owoce
- 1 opakowanie budyń waniliowy
- 500 ml mleko
- 2 łyżka stołowa cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przygotuj formę do ciasta, posmaruj ją masłem i obsyp mąką.
2. Krok
W misce wymieszaj mąkę, masło, cukier i jajko. Rozwałkuj ciasto i włóż do formy.
3. Krok
Na nadzienie, umyj i oczyść owoce. Budyniu waniliowego ugotuj według instrukcji na opakowaniu z cukrem i mlekiem. Rozłóż budyń na ciasto w formie. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut.
4. Krok
Pozwól ciastu ostygnąć i udekoruj je owocami przed podaniem.