REKLAMA

Źródło: stormwatch153 from Getty Images

Owocowy tort z puddingiem

Smaczny i orzeźwiający tort, idealny na letnie dni. Owoce i budyń tworzą doskonałe połączenie słodkości i kwasowości.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Kosz

  • 250 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 125 g masło Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do

Zawartość

  • 500 g owoce Dodano do
  • 1 opakowanie budyń waniliowy Dodano do
  • 500 ml mleko Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przygotuj formę do ciasta, posmaruj ją masłem i obsyp mąką.

2. Krok

W misce wymieszaj mąkę, masło, cukier i jajko. Rozwałkuj ciasto i włóż do formy.

3. Krok

Na nadzienie, umyj i oczyść owoce. Budyniu waniliowego ugotuj według instrukcji na opakowaniu z cukrem i mlekiem. Rozłóż budyń na ciasto w formie. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut.

4. Krok

Pozwól ciastu ostygnąć i udekoruj je owocami przed podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy