REKLAMA
Odwrócony jabłko-gruszkowy placek

Odwrócony jabłko-gruszkowy placek

Jabłka w cieście to po prostu klasyka. I znów można wymyślić milion przepisów na nie. Tym razem spróbowałam odwróconego i uzupełniłam jabłka gruszkami.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Narzędzia

  • olej kokosowy w sprayu Dodano do
  • cukier kokosowy Dodano do
  • 3 szt Małe gruszki Dodano do
  • 1 szt Duże jabłko Dodano do

składniki

  • 100 g Mąka owsiana Dodano do
  • 100 g Gładka mąka orkiszowa Dodano do
  • 30 g Waniliowego białka lub mąki Dodano do
  • 1 kawałek proszek do pieczenia Dodano do
  • 40 g ksylitol Dodano do
  • 12 łyżeczka Kardamon Dodano do
  • 2 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 3 jajko Dodano do
  • 100 ml mleko Dodano do
  • 50 ml olej Dodano do
  • 1 szt Gruszka Dodano do
  • 1 szt jabłko Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Formę o średnicy 22 cm owijamy z zewnątrz folią aluminiową, na wszelki wypadek, aby nic nie wyszło. Wnętrze spryskujemy (lub smarujemy) olejem kokosowym i posypujemy cukrem kokosowym. Jabłko i gruszki kroimy w plastry i układamy na dnie formy.

2. Krok

Przygotowanie podróży:

3. Krok

Ubij białka na sztywną pianę. W misce mieszamy suche składniki, dodajemy żółtka, olej, mleko i zmiksowane gruszki z jabłkiem. Na koniec mieszamy białka.

4. Krok

Ciasto wlewamy na gruszki i jabłka i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy