REKLAMA

Źródło: Pixabay: ivabalk

Obfity przepis na gulasz

Gulasz to danie, które lubimy serwować w naszej rodzinie. Robiłem go niezliczoną ilość razy i jest to danie, które jest szczególnie dobre w mroźne zimowe dni. Sycąca wołowina jest gotowana z warzywami i pomidorami, tworząc pożywną zupę. Nawet jeśli przygotowanie zajmuje więcej czasu, rezultat przekonuje smakiem i konsystencją.

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 500 Gram Gulasz wołowy Dodano do
  • 2 cebula Dodano do
  • 3 padlinożerca Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • 3 ziemniaki Dodano do
  • 2 Papryka Dodano do
  • 500 ml Bulion mięsny Dodano do
  • 3 Tablespoon Papryka w proszku Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 2 Tablespoon olej Dodano do
  • 1 Czy Pomidory, posiekane Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Aby ugotować gulasz, należy najpierw przygotować mięso. Ważne jest, aby pokroić mięso w kostkę równej wielkości, aby gotowało się równomiernie. Następnie dopraw gulasz wołowy solą i pieprzem.

2. Krok

Podgrzej garnek i dodaj olej. Gdy olej będzie gorący, dodaj mięso i zrumień je na całej powierzchni. Powstanie ładna skórka, która później nada gulaszowi wyjątkowy smak.

3. Krok

Teraz obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Umyj i oczyść marchewkę i paprykę, a następnie pokrój w kostkę. Obierz ziemniaki i również pokrój je w kostkę.

4. Krok

Dodaj warzywa do mięsa i smaż przez 5 minut.

5. Krok

Następnie dodać paprykę w proszku i krótko podsmażyć. Ważne jest, aby nie prażyć papryki zbyt długo, w przeciwnym razie może stać się gorzka.

6. Krok

Teraz dodaj pokrojone pomidory i wywar mięsny. Wszystko dobrze wymieszaj, a następnie duś na małym ogniu przez około 2 godziny. Od czasu do czasu mieszaj w międzyczasie.

7. Krok

Na koniec ponownie dopraw gulasz i w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Następnie zdjąć garnek z ognia i odstawić gulasz na 5 minut.

8. Krok

Gulasz lubię podawać ze świeżym pieczywem. Ale bardzo dobrze smakuje również z ryżem lub makaronem. Smacznego!

9. Krok

Ten przepis jest w sam raz na przytulne zimowe wieczory. Jest również idealny, jeśli masz wielu gości lub po prostu potrzebujesz dania, które jest łatwe w przygotowaniu. A najlepsze jest to, że gulasz smakuje jeszcze lepiej następnego dnia!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy