Źródło: Pixabay: ivabalk
Obfity przepis na gulasz
Gulasz to danie, które lubimy serwować w naszej rodzinie. Robiłem go niezliczoną ilość razy i jest to danie, które jest szczególnie dobre w mroźne zimowe dni. Sycąca wołowina jest gotowana z warzywami i pomidorami, tworząc pożywną zupę. Nawet jeśli przygotowanie zajmuje więcej czasu, rezultat przekonuje smakiem i konsystencją.
Składniki
- 500 Gram Gulasz wołowy
- 2 cebula
- 3 padlinożerca
- 2 ząbek czosnku
- 3 ziemniaki
- 2 Papryka
- 500 ml Bulion mięsny
- 3 Tablespoon Papryka w proszku
- sól, pieprz
- 2 Tablespoon olej
- 1 Czy Pomidory, posiekane
Najnowsze ulotki
Procedura
Aby ugotować gulasz, należy najpierw przygotować mięso. Ważne jest, aby pokroić mięso w kostkę równej wielkości, aby gotowało się równomiernie. Następnie dopraw gulasz wołowy solą i pieprzem.
Podgrzej garnek i dodaj olej. Gdy olej będzie gorący, dodaj mięso i zrumień je na całej powierzchni. Powstanie ładna skórka, która później nada gulaszowi wyjątkowy smak.
Teraz obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Umyj i oczyść marchewkę i paprykę, a następnie pokrój w kostkę. Obierz ziemniaki i również pokrój je w kostkę.
Dodaj warzywa do mięsa i smaż przez 5 minut.
Następnie dodać paprykę w proszku i krótko podsmażyć. Ważne jest, aby nie prażyć papryki zbyt długo, w przeciwnym razie może stać się gorzka.
Teraz dodaj pokrojone pomidory i wywar mięsny. Wszystko dobrze wymieszaj, a następnie duś na małym ogniu przez około 2 godziny. Od czasu do czasu mieszaj w międzyczasie.
Na koniec ponownie dopraw gulasz i w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Następnie zdjąć garnek z ognia i odstawić gulasz na 5 minut.
Gulasz lubię podawać ze świeżym pieczywem. Ale bardzo dobrze smakuje również z ryżem lub makaronem. Smacznego!
Ten przepis jest w sam raz na przytulne zimowe wieczory. Jest również idealny, jeśli masz wielu gości lub po prostu potrzebujesz dania, które jest łatwe w przygotowaniu. A najlepsze jest to, że gulasz smakuje jeszcze lepiej następnego dnia!