REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/mmdROKVUtGX3ufww1YJP/c9039bcf23d6439322704bf1ff31ce.jpeg)
Nieupieczony tort ze śmietany kwaśnej
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 ciasteczka dla dzieci
- 5 szt cukier waniliowy
- do smaku cukier
- 1 żywność w puszkach Mandarynkowego kompotu
- 6 szt kwaśna śmietana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W miseczce mieszamy kwaśną śmietankę, cukier waniliowy i cukier według naszego smaku. Ja zawsze dodaję tyle cukru waniliowego, ile śmietanki (czyli na 1 opakowanie śmietany dodaję 1 cukier waniliowy)
2. Krok
Mieszamy, aż cukier się rozpuści, a w razie potrzeby dodajemy jeszcze cukru.
3. Krok
Na dno formy układamy biszkopty, skrapiamy je sokiem z mandarynkowego kompotu, dokładamy gęsto mandarynki i zalewamy odrobiną śmietany. I tak układamy warstwowo co najmniej 3-4 razy.
4. Krok
Na koniec przykryjemy tort i odstawimy na kilka godzin (najlepiej na noc) do lodówki.