REKLAMA
Nieupieczony tort marchewkowy
Marchewkowy tort bez pieczenia. Zdrowy, prosty, smaczny.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
Narzędzia
- 170 g marchewki
- 50 g Suszone rodzynki
- 25 g orzechy włoskie
- 50 g Masło orzechowe
- 50 g Syrop kokosowy
- 50 g Mąka kokosowa
- 1 łyżeczka Cynamon
- 1 łyżeczka Suszone skórki cytrynowe
Glazura
- 1⁄2 kawałek sok z cytryny
- 1 łyżka stołowa woda
- 50 škoricový Proszkowy erytrytol
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
Marchewkę gotujemy na miękko. Wszystkie składniki blendujemy. Powstałą masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dla polewy mieszamy sok z cytryny z wodą i cukrem. Polewa rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Odkładamy na przynajmniej godzinę do lodówki, aby ostygło.