REKLAMA
Niepieczone ciasto kokosowe z warstwą borówkową

Niepieczone ciasto kokosowe z warstwą borówkową

To było coś niesamowitego. Niepieczony, z dużą ilością kokosu, uzupełniony świeżą warstwą owocową i czekoladowym polewem.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

1. warstwa

  • 80 płatki owsiane Dodano do
  • 10 g kakao Dodano do
  • 10 g Czekoladowy białko nie jest potrzebne Dodano do
  • 20 g Mąka kokosowa Dodano do
  • 10 g Miód Dodano do
  • 10 g Roztopiony olej kokosowy Dodano do
  • 60 g banan Dodano do
  • 20 g Płynna część mleka kokosowego z puszki Dodano do

2.warstwa

  • 100 g starty kokos Dodano do
  • 130 Stała część mleka kokosowego Dodano do
  • 20 g Płynna część mleka kokosowego Dodano do
  • 10 g olej kokosowy Dodano do
  • 30 g Miód Dodano do
  • 30 g Białko nie jest potrzebne Dodano do

3.warstwa

  • 150 g Mrożonych jagód ml wody spokojnie może być też inne mrożone owoce, na przykład maliny Dodano do
  • 15 g Golden cob (proszek) Dodano do
  • Miód Dodano do
  • Czarna porzeczka flavdrops, ewentualnie słodzik według smaku Dodano do

4. warstwa

  • 100 g Gorąca czekolada Dodano do
  • 30 ml mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Do tego przepisu będziemy potrzebować mleka kokosowego w puszce. Noc przed przygotowaniem ciastka, umieść go w lodówce. Po otwarciu usuń twardą część. Uzyskałem 130g 😊

2. Krok

1.warstwa: Płatki, kakao, mąkę, białko mieszamy w mikserze. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy, dopóki składniki się ze sobą nie połączą. Możemy je jeszcze ręcznie wymieszać, a następnie naciskamy je na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Krok

2. warstwa: Kokos, olej kokosowy, miód i białko mieszamy. Użyłam siekacza. Mieszalam, aż zaczęła się tworzyć zwarta masa. Mieszankę dodałam do miski z mlekiem kokosowym i wymieszałam jednolitą masę kokosową. Nałożyłam na pierwszą część i odłożyłam do lodówki.

4. Krok

3. warstwa: Jagody borówki gotujemy z wodą i słodzikiem. Następnie miksujemy je blenderem. Znowu wracamy na ogień, dodajemy złoty kłos wymieszany z wodą i podczas ciągłego mieszania gotujemy mieszaninę do zgęstnienia. Następnie pozwalamy jej częściowo ostygnąć. Rozsmarowujemy ostudzoną mieszankę na warstwę kokosową i odstawiamy na 2 godziny do zamrażarki.

5. Krok

4. warstwa: Czekoladę mleczną rozpuszczamy w mikrofalówce i rozprowadzamy na torcie. Odkładamy do lodówki do stężenia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy