REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/98yK7JFj5fZJfUPWf9pI/06af9d224b2689f356c95a6a5076ef.jpeg)
Źródło: A_Lein from Getty Images
Naleśniki z jabłkiem
Puszyste naleśniki z kuszącym nadzieniem jabłkowym - idealne na deser lub słodkie śniadanie. Te lekkie i delikatne naleśniki są prostsze do przygotowania, niż myślisz!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g mąki
- 2 Okulary Mleka
- 2 Sztuka jajka
- 1 szczypta soli
- 1 Łyżka oleju
- 4 Sztuka jabłka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
W misce mieszamy mąkę, sól, jajka, starte jabłka, mleko i olej. Ubijamy do uzyskania jednolitej masy.
2. Krok
Na patelni roztapiamy trochę masła. Nakładamy na nią porcję masy naleśnikowej i pieczemy z obu stron do zrumienienia.