REKLAMA

Naleśniki ruskie

Ciekawy obiad połączony farszem z ulubionych pierogów nie jednego łasucha. https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2025/04/nalesniki-ruskie.html

REKLAMA

Składniki

porcje
3

FARSZ

  • 250 g twarogu pół tłustego Dodano do
  • 250 g ugotowanych ziemniaków Dodano do
  • 100 g cebuli Dodano do
  • 100 g boczku wędzonego Dodano do
  • 1 mała łyżeczka smalcu Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprzu białego Dodano do
  • 1 duży szczypta majeranku Dodano do
  • 1 mała słodka papryka Dodano do
  • sól Dodano do

Nowa grupa

  • 6 naleśników Dodano do
  • Masło do smażenia Dodano do
  • śmietana do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Boczek kroimy w drobną kostkę i wytapiamy na patelni do całości dodajemy łyżeczkę smalcu , dokładamy pokrojoną w kotkę cebulę i smażymy do ze złocenia cebuli . Odkładamy na bok do lekkiego wystygnięcia .

2. Krok

Do garnka przeciskamy przez praskę lub gnieciemy tłuczkiem ziemniaki z serem . Dodajemy przestudzony boczek z cebulą , dokładnie mieszamy . Całość przyprawiamy przyprawami i ponownie dokładnie mieszamy .

3. Krok

Gotowy farsz równomiernie rozkładamy na połówce naleśnika (około 2 łyżki) .

4. Krok

Następnie składamy na pół i jeszcze raz na pół .

5. Krok

Tak przygotowane naleśniki smażymy na roztopionym maśle do ładnego ze złocenia się naleśnika .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2029 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy