:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AoX0RldytMaiiSmkbL8c/b0ac2a590f8825f6eb8d1cc1382e4c.jpeg)
Naleśniki ruskie
Ciekawy obiad połączony farszem z ulubionych pierogów nie jednego łasucha. https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2025/04/nalesniki-ruskie.html
Składniki
FARSZ
- 250 g twarogu pół tłustego
- 250 g ugotowanych ziemniaków
- 100 g cebuli
- 100 g boczku wędzonego
- 1 mała łyżeczka smalcu
- 1 łyżeczka pieprzu białego
- 1 duży szczypta majeranku
- 1 mała słodka papryka
- sól
Nowa grupa
- 6 naleśników
- Masło do smażenia
- śmietana do podania
Najnowsze ulotki
Procedura
Boczek kroimy w drobną kostkę i wytapiamy na patelni do całości dodajemy łyżeczkę smalcu , dokładamy pokrojoną w kotkę cebulę i smażymy do ze złocenia cebuli . Odkładamy na bok do lekkiego wystygnięcia .
Do garnka przeciskamy przez praskę lub gnieciemy tłuczkiem ziemniaki z serem . Dodajemy przestudzony boczek z cebulą , dokładnie mieszamy . Całość przyprawiamy przyprawami i ponownie dokładnie mieszamy .
Gotowy farsz równomiernie rozkładamy na połówce naleśnika (około 2 łyżki) .
Następnie składamy na pół i jeszcze raz na pół .
Tak przygotowane naleśniki smażymy na roztopionym maśle do ładnego ze złocenia się naleśnika .