REKLAMA

Naleśniki bezglutenowe

Robię ten przepis regularnie, odkąd mamy w domu osobę chorą na celiakię. Te bezglutenowe naleśniki dobrze się u nas sprawdziły i są jednym z naszych ulubionych posiłków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 150 g Mąka bezglutenowa Dodano do
  • 350 ml Mleko Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Cukier Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • Masło do natłuszczenia patelni Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W małej misce wymieszaj mąkę bezglutenową, sól i cukier.

2. Krok

W innej misce ubij jajko z mlekiem.

3. Krok

Powoli dodawaj mieszankę mleka i jajek do mąki i mieszaj trzepaczką, aby uformować ciasto.

4. Krok

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i posmaruj ją masłem.

5. Krok

Za pomocą chochli nabierz ciasto i wlej je na patelnię, a następnie stopniowo upiecz te idealne bezglutenowe naleśniki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy