REKLAMA
Naleśniki bezglutenowe
Robię ten przepis regularnie, odkąd mamy w domu osobę chorą na celiakię. Te bezglutenowe naleśniki dobrze się u nas sprawdziły i są jednym z naszych ulubionych posiłków.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 150 g Mąka bezglutenowa
- 350 ml Mleko
- 1 szt jajko
- 1 łyżka stołowa Cukier
- szczypta soli
- Masło do natłuszczenia patelni
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W małej misce wymieszaj mąkę bezglutenową, sól i cukier.
2. Krok
W innej misce ubij jajko z mlekiem.
3. Krok
Powoli dodawaj mieszankę mleka i jajek do mąki i mieszaj trzepaczką, aby uformować ciasto.
4. Krok
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i posmaruj ją masłem.
5. Krok
Za pomocą chochli nabierz ciasto i wlej je na patelnię, a następnie stopniowo upiecz te idealne bezglutenowe naleśniki.