REKLAMA

Źródło: Azurita from Getty Images

Naleśniki bananowo-jabłkowe

Przepis na szybkie i nasze ulubione naleśniki bananowo-jabłkowe, które przygotowuję dla moich dzieci.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 szt Rozgniecione banany Dodano do
  • 1 szt Starte jabłko Dodano do
  • 200 g Zwykła mąka Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 150 ml Mleko Dodano do
  • 1 łyżka Proszek do pieczenia Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj składniki. Rozgnieć banany widelcem i zetrzyj jabłko na tarce.

2. Krok

W misce wymieszać jajka, mleko, rozgniecione banany i starte jabłko.

3. Krok

Do masy dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Ponownie wymieszać. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można dodać trochę mleka. I odwrotnie, jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki. Optymalnie, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej owsianki.

4. Krok

Nałóż ciasto łyżką na naoliwioną patelnię i piecz naleśniki z obu stron na złoty kolor.

5. Krok

Gotowe naleśniki podawać najlepiej jeszcze ciepłe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy