REKLAMA

Źródło: Pixabay: PublicDomainPictures

Najlepszy nadzienie do tortu

Kremowe i luksusowo czekoladowe nadzienie, które jest idealnym wyborem do dowolnego rodzaju tortu.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g Gorąca czekolada Dodano do
  • 200 ml bita śmietana Dodano do
  • 50 g masło Dodano do
  • 2 szt żółtka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

W małej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy drobno posiekaną czekoladę. Na małym ogniu pozwalamy czekoladzie i masłu się rozpuszczać, dopóki mieszanka nie jest gładka.

2. Krok

W międzyczasie w dużej misce mieszamy żółtka i cukier.

3. Krok

Do żółtkowej mieszanki dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dobrze mieszamy.

4. Krok

Następnie dodajemy śmietanę do ubijania i ponowne mieszamy, aż do uzyskania gładkiego nadzienia.

5. Krok

Nadzienie jest gotowe do użycia. Można go użyć od razu lub przechować w lodówce do późniejszego użycia. Przed użyciem pozwól nadzieniu ogrzać się do temperatury pokojowej.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy