REKLAMA

Źródło: Pixabay: PublicDomainPictures

Najlepszy nadzienie do tortu

Kremowe i luksusowo czekoladowe nadzienie, które jest idealnym wyborem do dowolnego rodzaju tortu.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g Gorąca czekolada Dodano do
  • 200 ml bita śmietana Dodano do
  • 50 g masło Dodano do
  • 2 szt żółtka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

W małej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy drobno posiekaną czekoladę. Na małym ogniu pozwalamy czekoladzie i masłu się rozpuszczać, dopóki mieszanka nie jest gładka.

2. Krok

W międzyczasie w dużej misce mieszamy żółtka i cukier.

3. Krok

Do żółtkowej mieszanki dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dobrze mieszamy.

4. Krok

Następnie dodajemy śmietanę do ubijania i ponowne mieszamy, aż do uzyskania gładkiego nadzienia.

5. Krok

Nadzienie jest gotowe do użycia. Można go użyć od razu lub przechować w lodówce do późniejszego użycia. Przed użyciem pozwól nadzieniu ogrzać się do temperatury pokojowej.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Bez pieczenia

162 przepisy

Słowacki

106 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy