REKLAMA
Źródło: Pixabay: PublicDomainPictures
Najlepszy nadzienie do tortu
Kremowe i luksusowo czekoladowe nadzienie, które jest idealnym wyborem do dowolnego rodzaju tortu.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 200 g Gorąca czekolada
- 200 ml bita śmietana
- 50 g masło
- 2 szt żółtka
- 2 łyżka stołowa cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
W małej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy drobno posiekaną czekoladę. Na małym ogniu pozwalamy czekoladzie i masłu się rozpuszczać, dopóki mieszanka nie jest gładka.
2. Krok
W międzyczasie w dużej misce mieszamy żółtka i cukier.
3. Krok
Do żółtkowej mieszanki dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dobrze mieszamy.
4. Krok
Następnie dodajemy śmietanę do ubijania i ponowne mieszamy, aż do uzyskania gładkiego nadzienia.
5. Krok
Nadzienie jest gotowe do użycia. Można go użyć od razu lub przechować w lodówce do późniejszego użycia. Przed użyciem pozwól nadzieniu ogrzać się do temperatury pokojowej.