REKLAMA

Źródło: Pixabay: PublicDomainPictures

Najlepszy nadzienie do tortu

Kremowe i luksusowo czekoladowe nadzienie, które jest idealnym wyborem do dowolnego rodzaju tortu.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g Gorąca czekolada Dodano do
  • 200 ml bita śmietana Dodano do
  • 50 g masło Dodano do
  • 2 szt żółtka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

W małej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy drobno posiekaną czekoladę. Na małym ogniu pozwalamy czekoladzie i masłu się rozpuszczać, dopóki mieszanka nie jest gładka.

2. Krok

W międzyczasie w dużej misce mieszamy żółtka i cukier.

3. Krok

Do żółtkowej mieszanki dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dobrze mieszamy.

4. Krok

Następnie dodajemy śmietanę do ubijania i ponowne mieszamy, aż do uzyskania gładkiego nadzienia.

5. Krok

Nadzienie jest gotowe do użycia. Można go użyć od razu lub przechować w lodówce do późniejszego użycia. Przed użyciem pozwól nadzieniu ogrzać się do temperatury pokojowej.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy