REKLAMA

Źródło: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko

Nadziewane kajzerki

Przepis na nadziewane kajzerki to jedno z moich ulubionych dań na szybki lunch lub kolację. Zawsze wychodzą pyszne, a ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Szczególnie polecam je osobom, które lubią eksperymentować z różnymi smakami - można je napełnić praktycznie wszystkim, co mamy pod ręką. Dodatkowo, są to idealne przekąski na imprezy lub pikniki.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 bułki kajzerki Dodano do
  • 200 g szynki Dodano do
  • 200 g sera żółtego Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
  • papryka do smaku Dodano do
  • 4 łyżki masła. Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Na początek przerabiam bułki kajzerki - wycinam wierzch i wydrążam środek, zachowując jednak boki i dno, aby stworzyć swoiste \łódki\ Drążenie bułek najlepiej robić łyżką, ale starajmy się zachować solidność bułek - nie powinny się przebić.

2. Krok

W między czasie, przejść do farszu. Szynkę i ser żółty kroję w małe kostki. Wszystko mieszam w misce, doprawiam solą, pieprzem i papryką, a potem dzielę równo między bułki.

3. Krok

Tak przygotowane bułki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułkę smaruję masłem (z wierzchu i od środka). Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę około 20 minut. Po tym czasie, kiedy bułki są już z wierzchu rumiane, wyjmuję je z piekarnika.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy