REKLAMA

Źródło: Andrei Ifrim's Images from Canva

Nadzienie czekoladowe z budyniem

Pyszne nadzienie czekoladowe z kremem budyniowym, odpowiednie do ciast i tart.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 2 pakiety Budyń czekoladowy w proszku Dodano do
  • 1 l Mleko Dodano do
  • 5 łyżka stołowa Cukier Dodano do
  • 200 g czekolada mleczna Dodano do
  • 250 g Masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Najpierw ugotuj budyń czekoladowy w rondelku zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Osobiście zawsze zalecam użycie nieco mniejszej ilości mleka niż podano na etykiecie, aby budyń był gęstszy.

2. Krok

Gdy budyń będzie gotowy, dodaj drobno posiekaną czekoladę i dobrze wymieszaj. Polecam zrobić to jeszcze ciepłe, aby czekolada ładnie się rozpuściła i połączyła z budyniem.

3. Krok

Po przygotowaniu masy czekoladowej odstaw ją do ostygnięcia, a w międzyczasie ubij masło z cukrem na pianę. Zawsze udaje mi się uzyskać miękką i puszystą konsystencję, jeśli zostawię masło w lodówce na godzinę przed ubijaniem.

4. Krok

Na koniec wystarczy wymieszać ubite masło z czekoladą i gotowe. Możesz użyć tego nadzienia do ciast, naleśników lub innych wypieków.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy