REKLAMA

Źródło: Andrei Ifrim's Images from Canva

Nadzienie czekoladowe z budyniem

Pyszne nadzienie czekoladowe z kremem budyniowym, odpowiednie do ciast i tart.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 2 pakiety Budyń czekoladowy w proszku Dodano do
  • 1 l Mleko Dodano do
  • 5 łyżka stołowa Cukier Dodano do
  • 200 g czekolada mleczna Dodano do
  • 250 g Masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Najpierw ugotuj budyń czekoladowy w rondelku zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Osobiście zawsze zalecam użycie nieco mniejszej ilości mleka niż podano na etykiecie, aby budyń był gęstszy.

2. Krok

Gdy budyń będzie gotowy, dodaj drobno posiekaną czekoladę i dobrze wymieszaj. Polecam zrobić to jeszcze ciepłe, aby czekolada ładnie się rozpuściła i połączyła z budyniem.

3. Krok

Po przygotowaniu masy czekoladowej odstaw ją do ostygnięcia, a w międzyczasie ubij masło z cukrem na pianę. Zawsze udaje mi się uzyskać miękką i puszystą konsystencję, jeśli zostawię masło w lodówce na godzinę przed ubijaniem.

4. Krok

Na koniec wystarczy wymieszać ubite masło z czekoladą i gotowe. Możesz użyć tego nadzienia do ciast, naleśników lub innych wypieków.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy