:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ulxes9KkSBmxkdY3YrCJ/360dd12486b43172db8b2b64cf8436.jpeg)
Źródło: Andrei Ifrim's Images from Canva
Nadzienie czekoladowe z budyniem
Pyszne nadzienie czekoladowe z kremem budyniowym, odpowiednie do ciast i tart.
Składniki
- 2 pakiety Budyń czekoladowy w proszku
- 1 l Mleko
- 5 łyżka stołowa Cukier
- 200 g czekolada mleczna
- 250 g Masło
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw ugotuj budyń czekoladowy w rondelku zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Osobiście zawsze zalecam użycie nieco mniejszej ilości mleka niż podano na etykiecie, aby budyń był gęstszy.
Gdy budyń będzie gotowy, dodaj drobno posiekaną czekoladę i dobrze wymieszaj. Polecam zrobić to jeszcze ciepłe, aby czekolada ładnie się rozpuściła i połączyła z budyniem.
Po przygotowaniu masy czekoladowej odstaw ją do ostygnięcia, a w międzyczasie ubij masło z cukrem na pianę. Zawsze udaje mi się uzyskać miękką i puszystą konsystencję, jeśli zostawię masło w lodówce na godzinę przed ubijaniem.
Na koniec wystarczy wymieszać ubite masło z czekoladą i gotowe. Możesz użyć tego nadzienia do ciast, naleśników lub innych wypieków.