REKLAMA

Źródło: FB: AniaGotuje.pl grupa strony

Młoda kapusta z boczkiem, pomidorami i koperkiem

Smaczne i proste danie z młodej kapusty, które doskonale uzupełnia smak pomidorów, boczku i kopru. Idealne na obiad i kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 1 sztuka młoda kapusta Dodano do
  • 200 g boczek Dodano do
  • 2 Sztuka pomidory Dodano do
  • 1 Objętość Koper Dodano do
  • 1 sztuka cebulka Dodano do

Dodatkowe składniki

  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Porządnie umyj warzywa. Kapustę posiekaj, pomidory pokrój na kawałki, cebulę i boczek pokrój w kostkę, natomiast koperek posiekaj drobno.

2. Krok

Na patelni podsmaż boczek, aż stanie się chrupiący. Dodaj do niego cebulkę i smaż, aż stanie się szklista.

3. Krok

Do patelni dodaj kapustę i pomidory. Duś na małym ogniu około 20 minut.

4. Krok

Na koniec dodaj koperek, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj wszystko razem i gotuj jeszcze przez kilka minut.

5. Krok

Gotowe danie podawaj na ciepło. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy