REKLAMA
Źródło: FB: AniaGotuje.pl grupa strony
Młoda kapusta z boczkiem, pomidorami i koperkiem
Smaczne i proste danie z młodej kapusty, które doskonale uzupełnia smak pomidorów, boczku i kopru. Idealne na obiad i kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 1 sztuka młoda kapusta
- 200 g boczek
- 2 Sztuka pomidory
- 1 Objętość Koper
- 1 sztuka cebulka
Dodatkowe składniki
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Porządnie umyj warzywa. Kapustę posiekaj, pomidory pokrój na kawałki, cebulę i boczek pokrój w kostkę, natomiast koperek posiekaj drobno.
2. Krok
Na patelni podsmaż boczek, aż stanie się chrupiący. Dodaj do niego cebulkę i smaż, aż stanie się szklista.
3. Krok
Do patelni dodaj kapustę i pomidory. Duś na małym ogniu około 20 minut.
4. Krok
Na koniec dodaj koperek, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj wszystko razem i gotuj jeszcze przez kilka minut.
5. Krok
Gotowe danie podawaj na ciepło. Smacznego!