REKLAMA

Źródło: FB: AniaGotuje.pl grupa strony

Młoda kapusta z boczkiem, pomidorami i koperkiem

Smaczne i proste danie z młodej kapusty, które doskonale uzupełnia smak pomidorów, boczku i kopru. Idealne na obiad i kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 1 sztuka młoda kapusta Dodano do
  • 200 g boczek Dodano do
  • 2 Sztuka pomidory Dodano do
  • 1 Objętość Koper Dodano do
  • 1 sztuka cebulka Dodano do

Dodatkowe składniki

  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Porządnie umyj warzywa. Kapustę posiekaj, pomidory pokrój na kawałki, cebulę i boczek pokrój w kostkę, natomiast koperek posiekaj drobno.

2. Krok

Na patelni podsmaż boczek, aż stanie się chrupiący. Dodaj do niego cebulkę i smaż, aż stanie się szklista.

3. Krok

Do patelni dodaj kapustę i pomidory. Duś na małym ogniu około 20 minut.

4. Krok

Na koniec dodaj koperek, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj wszystko razem i gotuj jeszcze przez kilka minut.

5. Krok

Gotowe danie podawaj na ciepło. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy