REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/EI-D7sYOp_epy_Mys_Qi/720f918b1c9054d1c80a4bccf1c86a.jpeg)
Źródło: atiana Volgutova from Getty Images
Miodowy marynat do grillowanych skrzydeł kurczaka
Ten łatwo przygotowany, słodko-ostry marynat jest idealny do grillowania skrzydeł kurczaka. Możesz go przygotować wcześniej, oszczędzając tym samym czas na grillowanie.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
Marynata
- 1⁄2 kubki Miód
- 1⁄2 kubki Sos sojowy
- cytryna
- 3 goździki Czosnek
Skrzydła kurczaka
- 11⁄2 kg Kurczęce skrzydła
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W misce wymieszaj wszystkie składniki do marynaty.
2. Krok
Dokładnie umyj i osusz skrzydełka z kurczaka.
3. Krok
Umieść skrzydełka z kurczaka w misce z marynatą i pozostaw je w lodówce na co najmniej 1 godzinę, idealnie na całą noc.
4. Krok
Grilluj skrzydełka na rozgrzanym grillu na średnio wysoką temperaturę przez około 20 minut, albo aż będą w pełni ugotowane i ładnie zarumienione.
5. Krok
Natrzyj jeszcze gorące skrzydła resztą marynaty i podawaj.