REKLAMA

Źródło: SMarina from Getty Images

Migdałowe ciasto świąteczne

Przepis na migdałowe wypieki świąteczne z cynamonem, tradycyjnie pieczone na Boże Narodzenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
40
  • 500 g Niełuskane migdały Dodano do
  • 300 g cukier puder Dodano do
  • 2 szt białko jaja Dodano do
  • 2 Łyżka Miód Dodano do
  • 1 łyżki Mielony cynamon Dodano do
  • 1 łyżka skórka cytrynowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Zmiel migdały i dodaj cukier puder, białka, miód, cynamon i skórkę z cytryny. Wyrobić ciasto.

2. Krok

Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką stolnicy z folią i uformuj gwiazdki.

3. Krok

Umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Krok

Piec migdałowe wypieki świąteczne w temperaturze 130°C przez około 10 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy