REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1ykGA9xQLamGj9dTsoew/d6adf6a6edfcdd1c9ab0f0756a05b2.jpeg)
Źródło: SMarina from Getty Images
Migdałowe ciasto świąteczne
Przepis na migdałowe wypieki świąteczne z cynamonem, tradycyjnie pieczone na Boże Narodzenie.
REKLAMA
Składniki
porcje
40
- 500 g Niełuskane migdały
- 300 g cukier puder
- 2 szt białko jaja
- 2 Łyżka Miód
- 1 łyżki Mielony cynamon
- 1 łyżka skórka cytrynowa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Zmiel migdały i dodaj cukier puder, białka, miód, cynamon i skórkę z cytryny. Wyrobić ciasto.
2. Krok
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką stolnicy z folią i uformuj gwiazdki.
3. Krok
Umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Krok
Piec migdałowe wypieki świąteczne w temperaturze 130°C przez około 10 minut.