REKLAMA
Mięso na grillu
Znalazłem ten przepis w starym magazynie. Jest to mięso z grilla, z każdą porcją pieczoną osobno, zawiniętą w folię.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałki wieprzowiny
- 4 plastry Bekon
- 1 kawałek The Onion
- 4 ziemniaki
- sól
- pieprz czarny mielony
- słodka papryka
- Przyprawa do grilla
- oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry lub kostkę.
2. Krok
Posmaruj zewnętrzną stronę mięsa oliwą z oliwek i dokładnie dopraw solą, pieprzem i słodką papryką.
3. Krok
Ziemniaki oczyścić, pokroić w plastry, wymieszać z odrobiną oliwy, solą i pieprzem oraz przyprawą do grilla.
4. Krok
Stopniowo wkładaj do folii pokrojone ziemniaki, plastry boczku i cebulę.
5. Krok
Ci, którzy chcą, mogą dodać warzywa do warzyw.
6. Krok
Umieść plaster mięsa na wierzchu opakowania i zawiń je.
7. Krok
Piec zapiekankę na grillu przez około 40 minut.