REKLAMA
Źródło: pixelshot from Canva
Mięso mielone z indyka
Przepis na smaczne klopsiki z indyka, idealne na lunch lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 85 g bułki tartej
- 75 ml Mleka
- 350 g mielonego indyka
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 Objętość pietruszki posiekanej
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- mielona czerwona papryka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Umieść bułkę tartą w dużej misce i zalej ją mlekiem.
2. Krok
Dodać indyka, łyżeczkę oregano, czerwoną paprykę i połowę natki pietruszki, doprawić do smaku i wymieszać.
3. Krok
Zwilżonymi dłońmi uformować z grubsza klopsiki. Powstanie około 30 sztuk.
4. Krok
Rozgrzej olej na dużej patelni, a następnie usmaż klopsiki ze wszystkich stron.