REKLAMA
Źródło: David Pereiras from Canva
Meksykańskie placki
Meksykańskie placki są popularnym daniem, które jest szybkie i proste do przygotowania. Świetny pomysł na szybki obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 150 g mąka zwykła specjalna
- 130 g mąka kukurydziana
- 1⁄2 łyżeczka sól
- letnia woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W misce mieszamy razem mąkę gładką, mąkę kukurydzianą i sól.
2. Krok
Stopniowo dodajemy wilgotną wodę i rękami wyrabiamy ciasto, które odrywa się od miski.
3. Krok
Pozwól mu stać przez 20 minut w ciepłym miejscu.
4. Krok
Podana ilość wystarczy na około 12 placków, które rozwałkowujemy na oprószonej mąką desce i smażymy na patelni.
5. Krok
Dodatek jest według smaku.