REKLAMA

Źródło: jabiru from Canva

Masło czosnkowe

Aromatyczne domowe masło czosnkowe, idealne do pieczywa lub jako dodatek do grillowanych potraw.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 250 g masła, miękkiego Dodano do
  • 5 zęby czosnku, obranego Dodano do
  • 2 łyżki świeżej pietruszki, posiekanej Dodano do
  • 1 szczypta solii Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W misce, zmiksuj masło na kremową konsystencję.

2. Krok

Dodaj czosnek, pietruszkę i sól. Dokładnie wymieszaj.

3. Krok

Masło czosnkowe jest gotowe! Można je użyć od razu, lub schłodzić w lodówce i użyć później.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy