REKLAMA

Źródło: Bartosz Luczak from Getty Images

Masa maślana do tortu

Przepis na pyszny krem maślany, który nadaje się do pieczenia ciast lub deserów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g masla Dodano do
  • 100 g kremówki Dodano do
  • 100 g cukru pudru Dodano do
  • esencja waniliowa lub aromat do ciast Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Następnie wrzuć do misy masło, cukier puder i niewielką ilość kremówki (np. 50g) lub mleka.

2. Krok

Wszystko dobrze zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach.

3. Krok

Postępując zgodnie z instrukcjami, ważne jest, aby nie dodawać zbyt dużo kremówki/mleka za jednym razem, ponieważ może przez to masa maślana zważyć się. Resztę kremówki/mleka dodawaj stopniowo, cały czas miksując.

4. Krok

W każdym momencie smaku możesz dodać aromat do ciast lub esencję waniliową. Ma to na celu dodanie masie maślanej wyjątkowego smaku.

5. Krok

Gotową masę możesz stosować do przełożenia oraz obłożenia całego tortu. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy