REKLAMA
Źródło: Bartosz Luczak from Getty Images
Masa maślana do tortu
Przepis na pyszny krem maślany, który nadaje się do pieczenia ciast lub deserów.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 200 g masla
- 100 g kremówki
- 100 g cukru pudru
- esencja waniliowa lub aromat do ciast
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Następnie wrzuć do misy masło, cukier puder i niewielką ilość kremówki (np. 50g) lub mleka.
2. Krok
Wszystko dobrze zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach.
3. Krok
Postępując zgodnie z instrukcjami, ważne jest, aby nie dodawać zbyt dużo kremówki/mleka za jednym razem, ponieważ może przez to masa maślana zważyć się. Resztę kremówki/mleka dodawaj stopniowo, cały czas miksując.
4. Krok
W każdym momencie smaku możesz dodać aromat do ciast lub esencję waniliową. Ma to na celu dodanie masie maślanej wyjątkowego smaku.
5. Krok
Gotową masę możesz stosować do przełożenia oraz obłożenia całego tortu. Smacznego!