REKLAMA

Źródło: Pixabay

Masa do tortu z mascarpone

Czekoladowy krem mascarpone jest doskonałym dodatkiem do twoich tortów. Łączy smaczne mascarpone z intensywnym smakiem czekolady. Jego przygotowanie jest proste i szybkie.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g mascarpone Dodano do
  • 100 g czekolady Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Cukier puder Dodano do
  • 12 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodano do
  • 12 kubki śmietanki kremowej Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przygotuj kąpiel wodną w garnku. Napełnij garnek wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz temperaturę, tak aby woda delikatnie szumiała.

2. Krok

Umieść czekoladę w misce i postaw ją na garnku z wodą. Ważne jest, aby miska nie dotykała wody.

3. Krok

Powoli mieszaj czekoladę, aż się całkowicie nie rozpuści i stworzy gładką masę. Następnie zdejmij ją z ognia i pozostaw na chwilę do ostygnięcia.

4. Krok

W misce wymieszaj mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy.

5. Krok

Gdy czekolada wystarczająco ostygnie, dodaj ją do mieszanki mascarpone i ponownie dobrze wymieszaj.

6. Krok

W osobnej misce ubij śmietanę. Następnie delikatnie wmieszaj śmietanę do czekoladowej mieszanki. Możesz użyć do nadziewania tortów i ciast.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy