Źródło: milanfoto from Getty Images
Marynowane schabowe
Smaczne i soczyste marynowane schabowe, które są szczególnie popularne w sezonie grillowania. Te pikantne kotlety są najlepsze, jeśli marynują się przez noc, co daje im wystarczająco dużo czasu, aby przyswoić wszystkie pyszne smaki marynaty.
Składniki
Kotlety
- 4 Kawałki schab wieprzowy
Marynata
- 2 goździki czosnek
- 60 ml Sojowy sos
- 60 ml oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka mielona papryka
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 1 łyżeczka Rosemary
- 1 łyżeczka Tymianek
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw przygotuj marynatę. Do blendera dodaj ząbki czosnku, sos sojowy, oliwę z oliwek, mieloną paprykę, mielony czarny pieprz, rozmaryn i tymianek. Wszystko dobrze zmiksuj.
Schabowe umyj i osusz. Następnie połóż je na talerzu i polej marynatą. Aby marynata wnikała w mięso, pozostaw schabowe do marynowania przez co najmniej 3 godziny, ale najlepiej przez noc.
Po marynacji rozgrzej grill. Steki przenieś na grill i grilluj je z obu stron przez około 5-7 minut, lub do momentu, gdy będą gotowe według Twojego smaku. Nie zapomnij obrócić steki podczas grillowania.