REKLAMA
Źródło: Mykola Lunov from Canva
Marynata do skrzydełek
Zaskocz swoich gości wyjątkowymi, aromatycznymi skrzydełkami dzięki tej prostym przepisowi na marynatę. Dodatek chili i czosnku nadaje smażonym skrzydełkom ostry, palący smak, którego nikt nie będzie mógł się oprzeć.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 zęby czosnek
- 2 Okulary sos sojowy
- 1 szkło Miód
- 2 łyżeczki sos tabasco
- 1 sztuka czerwona papryka chili
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Ugnieć czosnek na papkę, a następnie połącz go z resztą składników w dużej misce.
2. Krok
Dodaj skrzydełka do miski i dobrze je wymieszaj, aby pokryć wszystkie skrzydełka marynatą.
3. Krok
Zostaw skrzydełka w marynacie na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
4. Krok
Po marynowaniu, skrzydełka są gotowe do pieczenia lub smażenia. Smacznego!