REKLAMA

Źródło: MartinFredy from Getty Images

Marynata do karkówki

Delikatna, ale aromatyczna marynata, która nada Twojej karkówce wyjątkowego smaku. Idealna na grill jak i do pieczenia w piekarniku. Po takim zabiegu mięso staje się niezwykle soczyste i rozpływa się w ustach.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 4 zęby czosnek Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodano do
  • 1 łyżeczka ostrej papryki Dodano do
  • 1 Łyżka miodu Dodano do
  • 1 szkło Piwa Dodano do
REKLAMA

Procedura

5 min.
1. Krok

Zaczynamy od przygotowania marynaty. W tym celu ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę do miski.

2. Krok

Dodajemy sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Krok

Następnie do miski dodajemy miód i olej. Ponownie wszystko dokładnie mieszamy.

4. Krok

Na koniec do naszej marynaty wlewamy piwo. Całość dokładnie mieszamy.

5. Krok

Karkówkę przekładamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy ją z każdej strony. Następnie miskę przykrywamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

6. Krok

Karkówka po takim zabiegu będzie gotowa do upieczenia lub ugrillowania. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy