REKLAMA

Źródło: MartinFredy from Getty Images

Marynata do karkówki

Delikatna, ale aromatyczna marynata, która nada Twojej karkówce wyjątkowego smaku. Idealna na grill jak i do pieczenia w piekarniku. Po takim zabiegu mięso staje się niezwykle soczyste i rozpływa się w ustach.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 4 zęby czosnek Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodano do
  • 1 łyżeczka ostrej papryki Dodano do
  • 1 Łyżka miodu Dodano do
  • 1 szkło Piwa Dodano do
REKLAMA

Procedura

5 min.
1. Krok

Zaczynamy od przygotowania marynaty. W tym celu ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę do miski.

2. Krok

Dodajemy sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Krok

Następnie do miski dodajemy miód i olej. Ponownie wszystko dokładnie mieszamy.

4. Krok

Na koniec do naszej marynaty wlewamy piwo. Całość dokładnie mieszamy.

5. Krok

Karkówkę przekładamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy ją z każdej strony. Następnie miskę przykrywamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

6. Krok

Karkówka po takim zabiegu będzie gotowa do upieczenia lub ugrillowania. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy