REKLAMA
Marchewkowe babeczki z kremem mascarpone
(porcja jest na około 18 sztuk 😊) Te babeczki są wilgotne, miękkie, puszyste.
REKLAMA
Składniki
porcje
18
Składniki
- 200 g mąki pszennej
- 100 g Wynajem posiekanych orzechów włoskich
- 1⁄2 łyżki Wieprzowego boczku
- 1⁄2 łyżki Sodu jedlą
- 1 łyżka Proszek do pieczenia
- Szczypta Mielona wanilia lub strąk
- 150 g Brązowy cukier
- 3 jajka
- 100 ml Tekst
- 300 g Startkowanej marchewki
- 80 g żurawina
Krem
- 300 g mascarpone
- 100 g Ser twarogowy gładki do smarowania
- 50 g cukru pudru
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Stopniowo dodajemy olej, orzechy włoskie, składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia, sodę, cynamon, wanilię. Ubijamy na małych obrotach i ręcznie mieszamy startą marchew i żurawinę. Ciasto wkładamy do formy i pieczemy w 180 stopniach, około 15 - 20 minut. Sprawdzamy szpikulcem, jeśli na nim zostanie ciasto, pieczemy dalej, jeśli jest suchy, mamy gotowe.
2. Krok
Pozwól mu ostygnąć.
3. Krok
Krem mascarpone:
4. Krok
Mascarpone wymieszamy z twarogiem i cukrem. Napełniamy torebkę cukierniczą i nakładamy krem na ostudzone babeczki.
5. Krok
Smacznego 😍