REKLAMA
Marchewkowe babeczki z kremem mascarpone

Marchewkowe babeczki z kremem mascarpone

(porcja jest na około 18 sztuk 😊) Te babeczki są wilgotne, miękkie, puszyste.

REKLAMA

Składniki

porcje
18

Składniki

  • 200 g mąki pszennej Dodano do
  • 100 g Wynajem posiekanych orzechów włoskich Dodano do
  • 12 łyżki Wieprzowego boczku Dodano do
  • 12 łyżki Sodu jedlą Dodano do
  • 1 łyżka Proszek do pieczenia Dodano do
  • Szczypta Mielona wanilia lub strąk Dodano do
  • 150 g Brązowy cukier Dodano do
  • 3 jajka Dodano do
  • 100 ml Tekst Dodano do
  • 300 g Startkowanej marchewki Dodano do
  • 80 g żurawina Dodano do

Krem

  • 300 g mascarpone Dodano do
  • 100 g Ser twarogowy gładki do smarowania Dodano do
  • 50 g cukru pudru Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Stopniowo dodajemy olej, orzechy włoskie, składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia, sodę, cynamon, wanilię. Ubijamy na małych obrotach i ręcznie mieszamy startą marchew i żurawinę. Ciasto wkładamy do formy i pieczemy w 180 stopniach, około 15 - 20 minut. Sprawdzamy szpikulcem, jeśli na nim zostanie ciasto, pieczemy dalej, jeśli jest suchy, mamy gotowe.

2. Krok

Pozwól mu ostygnąć.

3. Krok

Krem mascarpone:

4. Krok

Mascarpone wymieszamy z twarogiem i cukrem. Napełniamy torebkę cukierniczą i nakładamy krem na ostudzone babeczki.

5. Krok

Smacznego 😍

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy