REKLAMA
Źródło: Olha_Afanasieva from Getty Images
Makowiec bez mąki i cukru
Ten makowiec bez mąki i cukru stanowi doskonałą alternatywę dla każdego, kto stara się żyć zdrowo, ale nie chce rezygnować ze słodyczy.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 200 g Drobno mielone migdały
- 3 kawałek duże jajka
- 2 łyżka stołowa Miód
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 1⁄2 łyżeczka Morskiej soli
- 150 g Tekst
- 200 ml Mleko ryżowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. W misce mieszamy drobno mielone migdały, jajka, miód, proszek do pieczenia i sól.
2. Krok
Dodajemy mak i mleko ryżowe. Wszystko razem mieszamy.
3. Krok
Często wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Krok
Makowy ciasto pieczemy od 20 do 25 minut, dopóki nie będzie twarde w dotyku i pięknie brązowe.
5. Krok
Zostawiamy ciasto do całkowitego ostygnięcia, a kto chce, może je posypać cukrem pudrem.