REKLAMA

Źródło: Olha_Afanasieva from Getty Images

Makowiec bez mąki i cukru

Ten makowiec bez mąki i cukru stanowi doskonałą alternatywę dla każdego, kto stara się żyć zdrowo, ale nie chce rezygnować ze słodyczy.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g Drobno mielone migdały Dodano do
  • 3 kawałek duże jajka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Miód Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 12 łyżeczka Morskiej soli Dodano do
  • 150 g Tekst Dodano do
  • 200 ml Mleko ryżowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. W misce mieszamy drobno mielone migdały, jajka, miód, proszek do pieczenia i sól.

2. Krok

Dodajemy mak i mleko ryżowe. Wszystko razem mieszamy.

3. Krok

Często wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. Krok

Makowy ciasto pieczemy od 20 do 25 minut, dopóki nie będzie twarde w dotyku i pięknie brązowe.

5. Krok

Zostawiamy ciasto do całkowitego ostygnięcia, a kto chce, może je posypać cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy